Lokalno veselje za globalno srečo!

Ekipa

Ime in priimek: Ana Oražem
Naziv: organizatorka rojstnodnevnih zabav in animatorka
Email: ana@srecnahisa.si

Ana obožuje kreativnost, ustvarjalnost in delo, ki ni monotono. Delo z otroki jo osrečuje, saj ji sreča otrok pomeni največje zadovoljstvo. Rada ima glasbo in igranje na različne inštrumente. Poleg dela v vrtcu in izobraževanja na Pedagoški fakulteti rada dela v Srečni hiši, saj tako dobiva nove izkušnje in spoznavam otroke tudi z drugega zornega kota.

Ime in priimek: Kristina Oražem
Naziv: animatorka
Email: kristina@srecnahisa.si

Kristina - sicer študentka krajinske arhitekture - se poleg glasbe, kuhanja in astronomije nadvse rada ukvarja z otroki. Kot pravi, sta ji všeč predvsem njihova iskrenost in živahnost.

Ime in priimek: Ema Oražem
Naziv: animatorka
Email: ema@srecnahisa.si

Ema je študentka fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo, obožuje pa glasbo, naravo in živali. Delo z otroci ji je v posebno veselje, saj - kot pravi - z njimi nikoli ni dolgčas in ji vedno polepšajo še tako težke dneve.

Ime in priimek: Nejka Dimc
Naziv: animatorka
Email: info@srecnahisa.si

Nejki je v največje veselje delo z otroki in ukvarjanje z glasbo. V prostem času se rada druži s prijatelji in si privošči dobro kavo.

Ime in priimek: Eva Šimc
Naziv: animatorka
Email: info@srecnahisa.si

Eva obiskuje Pedagoško fakulteto v Ljubljani, kjer se izobražuje za učiteljico razrednega pouka. Rada ima delo z otroki, zato ji je delo v Srečni hiši v pravo veselje. V prostem času se rada odpravi v naravo, poišče kak nov recept za okusno sladico in se druži s prijatelji.

Ime in priimek: Sara Smrkolj
Naziv: animatorka
Email: info@srecnahisa.si

Sara je študentka razrednega pouka na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Že od nekdaj jo veseli delo z otroki, kar je imelo tudi velik vpliv na njeno odločitev glede študija. Prosti čas najraje preživlja s prijatelji, družino in psičkom. Rada ima nove dogodivščine, izzive ter obožuje potovanja, šport, glasbo in peko.

Ime in priimek: Katja Omahna
Naziv: animatorka
Email: info@srecnahisa.si

Katja obiskuje 4.letnik Gimnazije Ledina. Je energična in nasmejana, vedno pripravljena na akcijo. Že od nekdaj jo veseli delo z mlajšimi in Srečna hiša je pravi naslov, kjer se jim lahko posveti in jim popestri dan, še pravi Katja.

Ime in priimek: Urša Šimc
Naziv: animatorka
Email: info@srecnahisa.si

Urša obiskuje 4. letnik gimnazije Kamnik. Prosti čas najraje izkoristi za sprehode v naravi z dobro družbo. Rad imam delo z otroki, ki ji vselej polepšajo in popestrijo dan.

Ime in priimek: Alenka Žumbar Klopčič
Naziv: Pobudnica projekta Srečna hiša
Email: alenka@srecnahisa.si

Srečna hiša je za Alenko projekt za dušo, z njim pa uravnotežuje dinamično življenje, ki ga v veliki meri sestavlja karierno delo, to je vodenje medijsko-založniške hiše Energetika.NET. Že od otroštva »prodajalka« – že kot devetletna deklica je po sejmih prodajala izdelke iz družinske tekstilne delavnice – je iskala sinergijo med povsem tržno usmerjenim delom v kapitalističnem (dandanes kar imperialističnem) sistemu in družbeno odgovornim delom. Najprej skrb za mlajšo sestro Ajdo, nato skrb za zapuščene živalce in pozneje pisanje ekoknjig z namenom ohranjanja okolja ter spodbujanja nastajanja še odgovornejših malih osebic (del sredstev od prodaje namenja zavetiščem za živali in humanitarnim organizacijam) so Alenko gnali v ustanovitev hiše, ki bo lahko ponudila vse to pod eno streho – in to neposredno tistim, ki to potrebujejo. Preselitev v lukovško okolje, ki je tradicionalno prevladujoče okolje rejniških družin in njihovih varovancev, je vse to še dodatno spodbudila. »Ker si čisto vsak otrok zasluži priložnost,« pravi Alenka.