Lokalno veselje za globalno srečo!

banner 1

Ekipa

Ime in priimek: Alenka Žumbar Klopčič
Naziv: Pobudnica in vodja Srečne hiše
Email: alenka@srecnahisa.si

Srečna hiša je za Alenko projekt za dušo, z njim pa uravnotežuje dinamično življenje, ki ga v veliki meri sestavlja karierno delo, to je vodenje medijsko-založniške hiše Energetika.NET. Že od otroštva »prodajalka« – že kot devetletna deklica je po sejmih prodajala izdelke iz družinske tekstilne delavnice – je iskala sinergijo med povsem tržno usmerjenim delom v kapitalističnem (dandanes kar imperialističnem) sistemu in družbeno odgovornim delom. Najprej skrb za veliko mlajšo sestro Ajdo, nato skrb za zapuščene živalce in pozneje pisanje ekoknjig z namenom ohranjanja okolja ter spodbujanja nastajanja še odgovornejših malih osebic (del sredstev od prodaje namenja zavetiščem za živali in humanitarnim organizacijam) so Alenko gnali v ustanovitev hiše, ki bo lahko ponudila vse to pod eno streho – in to neposredno tistim, ki to potrebujejo. Preselitev v lukovško okolje, ki je tradicionalno prevladujoče okolje rejniških družin in njihovih varovancev, je vse to še dodatno spodbudila. »Ker si čisto vsak otrok zasluži priložnost,« pravi Alenka.

Ime in priimek: Ajda Žumbar
Naziv: članica Srečne hiše
Email: info@srecnahisa.si

Ajda se je po končani gimnaziji, leta 2008, vpisala na študij pedagogike in andragogike na Filozofsko fakulteto v Ljubljani. Leta 2012 je diplomirala in se vpisala na magistrski študij pedagogike. Trenutno je v fazi pisanja magistrske naloge. V prihodnosti se želi vpisati še na študij specialne in rehabilitacijske pedagogike in se usposobiti za delo z otroki s posebnimi potrebami. V času šolanja je opravljala tudi različna dela prek študentskega servisa, med drugim tudi v vrtcu Medvode, kjer dela že od leta 2012. Na ta način si je pridobila (in še vedno pridobiva) delovne izkušnje z otroki, starimi od enega leta do šestih let in seveda tudi izkušnje sodelovanja z vzgojiteljico/pomočnico vzgojiteljice v oddelku in komuniciranja s starši. Ko je med študijem opravljala pedagoško prakso na osnovni šoli, jo je med drugim pritegnilo področje nudenja učne pomoči učencem. »Tako bom v Srečni hiši z veseljem ponudila učno pomoč učencem in dijakom, jim pomagala pri premagovanju učnih težav in si s tem tudi sama pridobivala izkušnje s tega področja. Poleg tega sem pripravljena voditi tudi bralne urice z otroki,« pravi. Ajda sicer najraje preživlja čas v naravi – tek, rolanje, hoja v hribe, kolesarjenje. Poleg narave in športa pa obožuje tudi živali.

Ime in priimek: Arnela Dacić
Naziv: članica Srečne hiše
Email: info@srecnahisa.si

Je študentka Medicinske fakultete v Ljubljani, program medicina. Zelo rada ima šport in naravo. Najraje se poda na kak izlet, sprehod s prijatelji ali si ogleda dobro športno tekmo. Veselijo jo preproste stvari, najbolj pa dobri odnosi s prijatelji in družino. Pomoč drugim jo izpopolnjuje, v tem vidi smisel življenja, zato se prepozna tudi v Srečni hiši, kjer si želi prispevati svoj delček v mozaik sreče, ki jo bo hiša ponujala s svojimi dobronamernimi in dobrodelnimi projekti.

Ime in priimek: Vanja Žižmond
Naziv: članica Srečne hiše
Email: info@srecnahisa.si

Vanja je dinamična Primorka, ki si svojo energijo usmerja v najrazličnejše projekte. Ob službi v podjetju Optilab, kjer je zaposlena kot mlada raziskovalka iz gospodarstva, pripravlja doktorsko nalogo s področja trženja na Fakulteti za družbene vede. Dodatno vodi še številne projekte kot svetovalka za odnose z javnostmi in marketing ter sodeluje pri različnih družbeno odgovornih projektih, saj verjame, da smo prav posamezniki tisti, ki lahko spremenimo svet na bolje s tem, da dajemo družbi dober zgled. »Srečna hiša me je pritegnila s svojo zgodbo in pozitivno energijo. Verjamem, da lahko skupaj to zgodbo še dodatno razširimo in pripomoremo k boljšemu jutri za otroke, ki ne nazadnje so prihodnost naše družbe.« Vanja je prejela tudi nagrado za Marketinški up leta 2014.

Ime in priimek: Matic in Špela Pošebal
Naziv: soustanovitelja Srečne hiše
Email: info@srecnahisa.si

Matic in Špela sta pred leti začela lastno dejavnost – gradnjo danes zelo znanih otroških hišk Hutko. Še prej sta ustvarila pravcato deželo Huthut, o kateri so se pisale zgodbice in predvajale radijske pravljice. Vse to z namenom, da bi otrokom približala igro v naravi in z lastnimi sposobnostmi – motoriko in gibanjem. Ko je Alenka pristopila k njima z idejo o Srečni hiši, sta se takoj poistovetila z njo in za hišo prispevala edinstvena notranja igrala, ki so v sodelovanju z ilustratorko Nino Meglič dobila tudi čisto pravcato dušo in poslanstvo – povezati lokalno z globalnim, in to skozi otroške očke. »Zato, ker naju to osrečuje,« pa Matic in Špela odgovorita na vprašanje, zakaj sploh sodelovanje s Srečno hišo. Za fotografijo sta pa raje kot sebe izbrala kar sliko njune kreacije - z ilustracijami Nine Meglič - pred Srečno hišo.

Ime in priimek: Ana Vučina Vršnak
Naziv: 
Email: info@srecnahisa.si

Ana je pristna Štajerka :), sicer pa dolgoletna novinarka, ki rada potuje po svetu. Ob tem ne pozablja na ljudi, ki so tu in sedaj. Rada ima pozitivne ljudi in občuduje take, ki tudi v težkih trenutkih najdejo energijo za korak naprej. Kot srednješolka je bila prostovoljka pri Zvezi Sonček, s katero je tako ali drugače povezana še danes. Redno je v stiku z mariborskim materinskim domom in poskuša pomagati tamkajšnjim mamam in njihovim otrokom z zbiranjem najrazličnejših stvari zanje (od oblačil, igrač do posode in drugih gospodinjskih pripomočkov). Ana skrbi za to, da dobrine najdejo pot od slovenskih in včasih tujih domov, kjer ne manjka nič, do tistih rok in rokic, ki jih v tem trenutku nujno potrebujejo! Ana verjame, da bo preko Srečne hiše na prave naslove prišlo še več pomoči. Sama si bo v okviru programa te hiše prizadevala tudi za izmenjavo otroške opreme med starši - ne le zato, ker s tem prihranimo, temveč tudi zato, ker se na ta način obnašamo bolj trajnostno in manj potrošniško. V primeru prodajnih sejmov pa bo del izkupička zagotovo šel v dobrodelne namene!