Lokalno veselje za globalno srečo!

V Srečni hiši pozdravili 1. rojstni dan

Sobota, 27. novembra, za Srečno hišo ni bila navadna sobota, saj jo je poleg sončnega popoldneva razveselila tudi množica malih in velikih gostov, ki so nas obiskali, da bi z nami pozdravili naš 1. rojstni dan.


IMG 0248
Matičeva mami, Urška Ribič, nam je za začetek spekla neravnost božansko čokoladno-lešnikovo-kokosovo torto, s katero smo se posladkali po tem, ko smo z našimi ambasadorkami, mladimi članicami ansambla Skrivnost iz Lukovice spoznali, kako enkratna je narodno zabavna glasba.

IMG 0256
Po tem, ko smo se posladkali s torto, pa smo s Skrivnostnicami še glasbeno ustvarjali in iz papirja in odpadnih plastenk izdelali čisto prave inštrumente.

Nismo pozabili niti na nagradni žreb, v katerem smo izžrebali zadovoljne prejemnike naših knjižnih nagrad oz. bonov. Te so prejeli Kevin, Vid in Matic, ki Srečno hišo redno obiskujejo.
No, poleg tega pa nas je obiskala tudi pisateljica Irma Jančar, ki smo jo v Srečni hiši gostili letošnjega januarja (VEČ), in nam prinesla v dar svojo novo slikanico Zmajček Pomatajček.

IMG 0253
Ne nazadnje pa velja omeniti, da smo ob našem 1. rojstnem dnevu od Zavoda Dan odprtih src prejeli še bogat kup živil za 43 socialno ogroženih družin z lukovškega in domžalskega območja. Socialna delavka Marta Tomec, ki je na CSD Domžale zadolžena za rejniške družine pri nas, je bila naravnost osupla, koliko živil se je nabralo.

Hvala vsem sodelujočim in tudi posameznikom, ki ste nas obiskali in prinesli s seboj ne le dobro voljo, ampak tudi vreče živil in tudi oblačilc za tiste, ki jih najbolj potrebujejo!


Kaj vse nam je v letu dni uspelo s pomočjo prijateljev Srečne hiše pa preberite TULE.

In še mediji o našem 1. rojstnem dnevu: Govori.se, Bansi, si21, Zastarše.si, Mojaleta.si, Energija doma ...