Lokalno veselje za globalno srečo!

Dan odprtih src in Srečna hiša polepšala vikend sto otrokom iz socialno šibkejših okolij

V soboto, 28. maja, je na parkirišču Avta Kveder in s tem pred Srečno hišo, ki se nahaja v zgornjem nadstropju Kvedrovega objekta v Lukovici, potekal pravcati 'dan odprtih src', saj je zavod z istoimenskim nazivom pripravil izjemen dobrodelni dogodek, na katerem je aktivno sodelovala tudi Srečna hiša. Skupaj smo tako polepšali dan oz. že tako sončni vikend sto otrokom iz rejniških in socialno ogroženih družin, in to z območja Domžal in Lukovice kakor tudi iz Ivančne Gorice in Grosuplja.


DSC 0161
Dogodek je ponudil izjemno aktivno dogajanje, pri čemer je vsak otrok lahko postal za eno popoldne policist ali gasilec, se preizkusil v skejtanju in vožnji bmx kolesa Urban roof, otroci so tudi plesali in ustvarjali – izdelovali so pisane vetrnice, z Blažem Križnarjem pa tudi lične lesene košarice -, navduševali pa so se tudi nad poklicem frizerja, pri čemer so domala vse dolgolase deklice domov odšle s trendi kitkami, ki so jim jih spletli mladi frizerji.

DSC 0157
Kot posebno presenečenje sta se na ustvarjalnicah nekaj časa otrokom pridružili tudi smučarski skakalki Špela Rogelj in Maja Vtič, dogajanje pa je obogatila tudi glasbenica Tinkara Kovač, ki je kot ambasadorka Srečne hiše otrokom zapela himno, ki jo je pripravila prav za Srečno hišo in jo bo skušala do konca leta tudi posneti, otroci pa so skupaj s Tinkaro zapeli tudi hit Round and Round.

DSC 0166
Da otroci in prostovoljci, ki so sodelovali na dnevu odprtih src, niso bili lačni, je poskrbel prijazni sponzor Moj frosti, da sploh niso hoteli oditi domov, pa je 'krivda' podjetja Dajmox, ki je za dogodek zagotovilo fantastični napihljivi grad, po katerem so skakali otroci vse do zadnjega.

DSC 0104
Vseh sto otrok je odšlo domov ne le s polnimi utrinki, ampak tudi polnih rok, saj so prejeli darilca tako Zavoda Dan odprtih src kot Srečne hiše, katere vrečke so pomagale napolniti družbe Vipap, Količevo Karton, HEP energija in Sberbank banka.

DSC 0097
IMG 1787
IMG 1813
DSC 0142
DSC 0173
DSC 0212
DSC 0203
DSC 0194
DSC 0112