Lokalno veselje za globalno srečo!

Druženje mladostnikov iz rejništva: Novo leto velja začeti s sledenjem svojim sanjam!

V Srečni hiši je v soboto, 10. decembra 2016, potekalo že tretje druženje mladostnikov, ki so nastanjeni v rejniških družinah na območju Lukovice, ki ga sicer tradicionalno organizira Center za socialno delo (CSD) Domžale. – Mladostniki razmišljali o sledenju svojim sanjam, izdelovali novoletne okraske in se po novoletno poveselili.


IMG 6135
Dogodek smo začeli z razmišljanjem in pogovorom o tem, kako in tudi zakaj je pomembno stalno delati na tem, da sledimo svojim sanjam, da se večkrat vprašamo, ali to res počnemo in če nam v nekem trenutku nekaj v življenju ni všeč, kaj lahko storimo, da to spremenimo. Namreč, življenje je – kot se je izrazil eden od mladostnikov – samo eno in še to je zelo kratko, da ga ne bi karseda pozitivno izkoristili, s čimer se je povsem strinjala tudi socialna delavka Marta Tomec, ki je v CSD Domžale zadolžena za rejniške družine.

IMG 6142
Če so se na lanskoletnem srečanju mladostniki v uvodnem delu družili z ambasadorko Srečne hiše, glasbenico in radijsko voditeljico Urško Majdič ter kitaristom skupine Billysi Matjažem Marinom, ki sta mladostnikom priredila kar manjši ekskluzivni koncert, pa je bila letos uvodoma z njimi ustanoviteljica Srečne hiše Alenka Žumbar Klopčič, ki jim je zaupala svojo zgodbo sledenja življenjskim sanjam. V sklopu programa letošnjega druženja so mladostniki nato izdelovali tudi krasne novoletne okraske iz volne, na katera so zapisali tudi svoja posvetila in si jih medsebojno izmenjali, dogodek pa so zaključili z interaktivnimi igrami.

IMG 6149
Srečna hiša je zbrane mladostnike tudi pogostila, in to s pomočjo svojega stalnega podpornika podjetja Vantim, ki nam je za to priložnost namenil sendviče Panini, mlade pa smo obdarili tudi z darilnimi vrečkami, v katerih so lahko našli tople kape s slušalkami, ki omogočajo poslušanje glasbe in telefonske pogovore, sladke pregrehe, ki nam jih je prinesla Eva Cocej iz Anine zvezdice, ter bloki in kuliji agencije Spirit Slovenija.

IMG 6157
Srečna hiša, ki je v mesecu decembru upihnila tudi svojo 2. svečko, ima tudi v letošnjem letu za seboj več kot petsto ur brezplačne učne pomoči lukoviškim osnovnošolcem, prav vsak teden pa namenimo stvari, kot so (ohranjena) oblačila, obutev, igrače, šolske potrebščine in otroško pohištvo pa računalniki itn, pomoči potrebnim. Sloganu LOKALNO VESELJE ZA GLOBALNO SREČO namreč sledimo zaradi prepričanosti, da lahko le zdravo misleč in zadovoljen ter pozitivno naravnan posameznik sokreira boljšo družbo in s tem svet.


V letu 2016 so Srečno hišo z donacijami podprli: družba Plinovodi, Rotary klub Ljubljana Julija, Rotary klub Zgornji Brnik, številni posamezniki, ki so namesto za novoletna praznovanja finančne prispevke namenili za delo Srečne hiše, ter nazadnje tudi Catering Borbona, kjer so nam pripravili najslastnejšo čokoladno torto za naš rojstni dan, in - kot tudi v primeru decembrskega druženja mladostnikov iz rejništva - naš najzvestejši podpornik, podjetje Vantim.

O praznovanju 2. rojstnega dne pa tudi na portalu Moja občina.