Lokalno veselje za globalno srečo!

Na Vikendu odprtih vrat v Lukovici spoznajte kraj na drugačen način

Ste si že kdaj ogledali sadovnjak, se družili s poniji ali sprehodili po učni čebelarski poti? Kaj pa tekmovali v avto-moto slalomu ali se podali v lov za skritim zakladom? Vse to in še veliko več boste lahko doživeli na Vikendu odprtih vrat v Lukovici, ki ga Razvojni center Srca Slovenije in Občina Lukovica organizirata od petka, 2., do nedelje, 4. septembra.


Obiskovalci boste lahko spoznavali turistično ponudbo kraja in se družili z domačini. Poleg naštetega boste lahko poslušali tudi potopisna predavanja s potovanj po Tajski in Baltiku, si ogledali muzejsko zbirko iz pšeničnih kit in ličkanja, se preizkusili v šivanju, slikanju in izdelavi cvetja, se poučili o osnovah retorike, izvedeli kaj novega o koščičarjih, uživali v znižanih cenah kosil in odlični kavi, degustaciji medu in medenega likerja ter jahali konje. Na voljo bo tudi brezplačen voden ogled po Krašnji s prikazom gašenja ognja s staro brizgalko.

Obiskovalci si bodo lahko ogledali še slikarsko razstavo. Otroci bodo iskali skriti zaklad, svoj del zaklada pa odnesli tudi s seboj domov. Vsi obiskovalci bodo lahko sodelovali še v nagradni igri za tridnevno bivanje v koči Košutnik na Veliki planini.

Raznolike družabne in izobraževalne aktivnost ter številne ugodnosti in popuste bo za obiskovalce pripravilo več kot 10 lokalnih ponudnikov: Društvo upokojencev Lukovica, Srečna hiša, Turistično društvo Preserje pri Lukovici, poskusni sadovnjak Brdo Kmetijskega inštituta Slovenije, Čebelarska zveza Slovenije, Gostišče pri Čebelici, trgovina Čebelarna, Kulturno umetniško društvo Fran Maselj Podlimbarski, Športno konjeniško društvo Bregar, dvorec Rus, gostilna in pizzeria Furman, kavarna Mia in Avto-moto društvo Lukovica.

Vikend odprtih vrat v Lukovici je v tem letu že četrti zapovrstjo. Razvojni center Srca Slovenije jih je pred tem organiziral še v Kamniku, Šmartnem pri Litiji in Litiji, naslednji pa bo v Mengšu. Več o promociji Vikendov odprtih vrat v Srcu Slovenije si lahko preberete na www.srce-slovenije.si/turizem/vikendi.

Program s ponudniki po dnevih

POZDRAV SOLSKEMU LETU Z DNEVOM ODPRTIH VRAT