Lokalno veselje za globalno srečo!

Iz srca podarjamo ...

Poslanstvo Srečne hiše je ustvariti lokalno veselje za globalno srečo, to pa tako, da bi vsak posameznik, ki bi nas obiskal, iz hiše odšel zadovoljnejši. Tako zbiramo različne potrebščine (oblačila, obutev, igrače, tudi pohištvo in računalnike, občasno pa tudi živila) za tiste, ki potrebujejo tovrstno pomoč, pogosto pa zbiramo hrano tudi za zavetišča za živali. V prvi vrsti pomagamo varnim hišam, materinskim domovom in azilnemu domu, povezani pa smo tudi s Centrom za socialno delo Domžale, preko katerega pogosto tudi neposredno pomagamo otrokom in socialno ogroženih in rejniških družin. V sami Srečni hiši, ki se nahaja v Lukovici pri Domžalah (Obrtniška 1, nad pošto), pa razveseljujemo otroke z edinstveno igralnico, ki jo je opremilo podjetje Hutko, in nudimo brezplačno učno pomoč šolarjem in dijakom.


praznicna zivila
Našo prvo akcijo smo izvedli še pred otvoritvijo Srečne hiše, v času Velike noči (aprila 2014), ko smo z dobrodelnimi prispevki znancev in prijateljev zbrali 350 EUR za nakup osnovnih pa tudi prazničnih živil za otroke in njihove družine v stiski z območja Domžal, ki jih je Center za socialno delo takoj razdelil pomoči potrebnim.

Skupaj smo nakupili živil za 17,5 EUR na družino, v vsaki vreči pa se je tako znašlo: mleko (1 L), moka (1 kg), čokolino, čokoladni namaz, velika marmelada, deset jajc in seveda barve zanje, orehova potica, šunka, hren, pomaranče (2 kg) in čokolada (100 g). 

macja hrana

Naslednja drobna akcija je sledila sredi julija 2014, ko so zavetišča za živali pokala po šivih zaradi prezasedenosti, sploh z mladimi mucki iz novih legel. Tako smo skupaj s prijatelji spet zbrali nekaj finančnih sredstev (150 EUR) in z njimi nakupili nekaj mačje hrane v trgovini Aler v ljubljanskem BTC-ju, kjer so bili tako prijazni, da so hrano tudi odpeljali v Zavetišče Horjul.

20140804 113449
Že v avgustu pa smo spet zbrali lepo količino hrane za Mačjo hišo v Celju in poslali bon za 30 EUR za trgovino Mr Pet v Zavetišče Turk na Dolenjskem (zgoraj) in nato spet septembra nakupili za 190 EUR mačje hrane za Zavetišče Horjul oz. za njihovih 72 muckov (spodaj).

Kuzki
Nadalje smo v oktobru nakazali 200 EUR bosanskemu društvu Ruka za šapu (Roka za tačko), ki predano skrbi za potepuške kužke v Bosni in Hercegovini, nazadnje pa smo - prav tako še pred otvoritvijo Srečne hiše - prizadevno pomagali napolniti za kar tri vozila ohranjenih oblačil in lepih igračk naši predani članici Ani Vučina Vršnak (zadnja fotografija).

20150331 113007 resized
Potem pa smo dobrodelne akcije že nehali šteti, saj odkar imamo Srečno hišo - odprli smo jo novembra 2014 - stalno zbiramo različne potrebščine (oblačila, obutev, igrače, tudi pohištvo in računalnike, občasno pa tudi živila), ki nam jih prinašajo plemeniti ljudje, te stvari pa potem predajamo prejemnikom bodisi v azilnih ali materinskih domovih bodisi v varnih hišah ali pa kar neposredno s pomočjo CSD Domžale tistim, ki tovrstno pomoč najbolj potrebujejo.

Tasina tacka na evrckih mala
Tako smo denimo podelili šolske potrebščine stotim šolarjem iz socialno ogroženih družin, pa z računalniki, ki jih je Modra zavarovalnica (eden izmed donatorjev naše Srečne hiše) nadomestila z novimi, opremili šest mladostnikov, ki so jih potrebovali, že skorajda stalno zbiramo finančna sredstva za bosansko društvo Ruka za šapu (Roka za tačko), ki pomaga pasjim brezdomčkom z ulic Lukavca, v teku imamo pa tudi akcije, kot je izdaja in prodaja knjig, katerih izkupiček gre za izbrane otroke v rejništvu, pri čemer smo uspešni tudi na donacije, ki nam jih za tovrstne namene pogosto namenijo tudi podjetja in posamezniki.

naslovna
Eden tovrstnih projektov je izdaja reportažne knjige Od Lizbone do Montreala in San Diega z dobrim namenom ter otroške slikanice Deset ekozgodbic za lahko noč

Tako se lahko projektom Srečne hiše pridružite tudi sami. Kako? Bodisi z nakupom izdelkov iz naše ART trgovinice bodisi z otroškim praznovanjem rojstnega dne pri nas bodisi z neposrednimi donacijami za dober namen. Kontaktirate nas lahko tudi na #EM#696f646c447674626b676b63657e6f216378#EM#.