Lokalno veselje za globalno srečo!

Po majski ritmični gimnastiki in veselih kvačkarijah ter gledališki predstavici v Srečni hiši na sporedu še junijski festivalček v pozdrav poletju

Najlepši mesec v letu smo v Srečni hiši posvetili fizičnim aktivnostim, ročnim spretnostim in zabavi ob gledališki predstavici o čarobnem klobuku, prihaja pa še aktivnejši junij – mesec, v katerem bomo v slovo šolskemu letu in v pozdrav poletju v in pred Srečno hišo počastili s pravim otroškim festivalčkom!


Po tem, ko smo se v maju razmigali na ritmični gimnastiki za deklice v družbi članic Športnega kluba Bleščica in ko smo se nasmejali predstavici, ki so jo uprizorili učenci Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik z naslovom "Čarobni klobuk", iz katerega škratek vsako leto prikliče pomlad, letos pa so mu ponagajale čarovnice, z Diano Šercer Stojanovič pa smo tudi veselo kvačkali, je pred vrati Srečne hiše sedaj še nadvse aktivni poletni festivalček za otroke vseh starosti – tudi tiste, ki so otroci le še po srcu.

Na festivalčku, ki bo v in pred Srečno hišo (odvisno tudi od vremena) potekal od petka, 12. junija, do nedelje, 14. junija, bomo spoznavali naravo in živali, pa kulturo in družbo, zadnji dan festivalčka pa bomo predvsem – aktivni!

DSC 0024
Tako bomo prvi dan ustvarjali pisane risarije narave in živali z ilustratorko Ajdo Erznožnik, odkrivali skrite zaklade narave z Blažem Križnarjem, izdelovali krede v obliki živalic in dreves s Hiškarijo , se aktivno družili s kužki – ups! - s Tačkami pomagačkami pa sadili slastne jagodke z Jernejo Pavček (Zeleni prstki).
Drugi dan festivalčka se bomo zabavali z ambasadorkami Srečne hiše in članicami ansambla Skrivnost pa ustvarjali pisane risarije otrok in dežel z ilustratorko Katjo Gaspari Leben, peli in ustvarjali z ambasadorko Srečne hiše in glasbenico Urško Majdič, zvečer pa prisluhnili prvemu družinskemu potopisu s potovanja po Kostariki družine Kramar z Vranskega.
Tretji dan pa se bomo poleg skritega zaklada s Hiškarijo igrali tudi igre naših staršev, od gumitvista, zemljo krasta, ristanca, aktivni pa bodo tudi z ambasadorjema Srečne hiše Mitjo Petkovškom in Mojco Rode. Sledi skratka igra, igra, igra!

Za prigrizke na poletnem festivalčku bo poskrbel naš spoštovani sponzor Moj Frosti, za vodo in sokove pa bo poskrbela vaša Srečna hiša. Poskrbeli bomo tudi za varnost in veselje. Vi prinesite s seboj le dobro voljo! Festivalček je brezplačen, na njem pa bomo zbirali živila za Anino zvezdico in finančna sredstva za društvo Petka za nasmeh, ki plačuje malico in kosilo socialno ogroženim šolarčkom. Vabljeni, da prispevate po svojih zmožnostih.

Nosilec projekta Srečna hiša je sicer podjetje Eko knjiga, ki dokazuje, da je mogoče podjetništvo usmerjati tudi v odgovorne projekte. Odkar je Srečna hiša odprla svoja vrata novembra lani, smo podelili številne (tudi nove) igrače, opremo (otroško in računalniško), oblačila otrokom in družinam, ki jih pestijo socialne stiske, pomagali pa smo tudi materinskim domovom, azilnemu domu in varnim hišam.

razstava darfur1
Slogan Srečne hiše je Lokalno veselje za globalno srečo, ki pa mu v hiši sledimo tudi s pomočjo društvom H.O.P.E. in Toka toka Žani, število organizacij in prostovoljcev, ki so aktivni v državah v razvoju in ki se obračajo na nas, pa se vsak mesec povečuje. Tako je trenutno, denimo, v Srečni hiši tudi razstava obrazov Darfurja – fotografij Toma Križnarja, s katero ozaveščamo o problematiki v tej afriški deželi.

Pozanimajte se, kako se lahko tudi sami vključite v projekte Srečne hiše in ne zamudite našega junijskega otroškega festivalčka!


Oglejte si tudi kratek video z otvoritve Srečne hiše.