Lokalno veselje za globalno srečo!

Srečno hišo obiskali pisateljica Irma Jančar, ilustrator Jure Kralj in prijazni zmajček

Prvi marčevski vikend smo v Srečni hiši pozdravili s prav posebnim druženjem, saj nas je v petek popoldne v spremstvu pisateljice Irme Jančar in ilustratorja Jureta Kralja, ki sta združila svoje ustvarjalske moči v pred kratkim izdani slikanici Zmajček Pometajček, obiskal tudi čisto pravi – zmajček.


IMG 0782
Mali zmajček, ki z mamo in očkom živi na mostu ob tržnici, se noče umivati v umazani reki. Rad ima svež zrak, čisto vodo in pometene ulice. Nekega dne pa sreča strica smetarja in spozna, da lahko za okolje veliko naredi tudi sam.

Malega zmajčka, ki mu je še kako mar za okolje, nam je predstavila njegova 'knjižna mama', pisateljica Irma Jančar, pridružil pa se ji je tudi Jure Kralj, ilustrator, ki je zmajčka tudi likovno upodobil.

IMG 0800
Po tem, ko so otroci pa tudi odrasli – Srečno hišo smo tudi tokrat zapolnili do zadnjega kotička - prisluhnili sami zgodbici o zmajčku, jih je ta tudi dejansko obiskal, z njimi pa tudi zaplesal in jih na koncu tudi obdaril z revijo Zmajček.

Otroci so nato v zahvalo obiskovalcem tudi sami narisali zmajčke – nastajali so ne le zeleni, ampak tudi rdeči pa rumeni zmaji in njim podobne domišljijske podobe -, navsezadnje pa so tudi zasluženo posegli po krofkih Moj frosti in čokoladnih jajčkih, saj se vendarle nezadržno bližajo tudi že velikonočni prazniki.

Od druženja z zmajčkom do srečanja z murenčkom


IMG 0819
Bilo je enkratno, še en družabni dogodek za male in velike pa sledi že prihodnji četrtek, 10. marca, ko bodo ob 18. uri člani Lutkovnega kulturnega društva Izola v Srečni hiši uprizorili polurno lutkovno predstavo Murenček, ki je nastala po predlogi treh zgodbic Zverinic iz Rezije, ob 19. uri pa bodo v tehniki senčnih lutk uprizorili še lutkovno-pripovedovalsko predstavo z naslovom Oči na drevesu. Predstava, ki je pripravljena po ljudski zgodbi prerijskega ljudstva Šejeni, ima zelo močno sporočilo, da je treba videti stvari skozi oči vseh bitij na zemlji, da lahko končno spregledamo tudi s srcem.

IMG 7688
Med 18.30 in 19. uro, ko bomo imeli med predstavama nekaj odmora, pa bomo prisluhnili še otroški folklorni skupini Folklornega kulturnega društva Lukovica.


O našem druženju pa tudi na portalu Moja občina ...