Lokalno veselje za globalno srečo!

Star papir za učno pomoč!

Pred Srečno hišo v Lukovici smo med 9. in 11. marcem 'gostili' zabojnik družbe Količevo Karton, v katerega ste obiskovalci in prijatelji Srečne hiše odložili 1,7 tone odpadnega papirja, s čimer smo zbrali simbolnih 130 evrov.


V Srečni hiši, kjer zasledujemo slogan LOKALNO VESELJE ZA GLOBALNO SREČO, smo že tako prioritetno usmerjeni v pomoč otrokom iz socialno ogroženih in rejniških družin na lukoviškem območju, katerim – v sodelovanju z Centrom za socialno delo Domžale – pomagamo tako s plačilom denimo vozniškega izpita kot z na primer nakupom šolskih potrebščin, razdeljevanjem oblačil in igrač pa tudi neposredno s finančnimi sredstvi, če je to potrebno.

Tako bomo tudi tokrat simbolni izkupiček od zbranega papirja namenili otrokom, in sicer konkretno pokritju stroškov učne pomoči, ki jo lukoviškim šolarjem brezplačno nudimo vsak delovni dan med 14. in 19. uro.

Omeniti velja, da učno pomoč v Srečni hiši koristi že več kot trideset otrok, ki so tako tudi že pridno izboljšali svoje ocene. Najbolj pa nas veseli, ko vidimo, kako radi otroci pridejo na učno pomoč in še bolj, ko od staršev izvemo, da so jim otroci sami predlagali, da bi radi prišli k nam na učno pomoč, da bi izboljšali svoje ocene.

Za podporo, da sploh lahko pomagamo otrokom iz našega okolja in s tem uresničujemo naš slogan pa se najlepše zahvaljujemo posameznim podpornikom in družbeno odgovornim podjetjem, kot je družba Količevo Karton.

Dodajmo pa še, da v Srečni hiši sicer stalno zbiramo star papir, in sicer za pomoč humanitarnemu društvu Luč upanja, ki pomaga pri šolanju indijskih otrok. Lokalno veselje za globalno srečo!