Lokalno veselje za globalno srečo!

Ta veseli dan v Lukovici ali dan, ko je Srečna hiša upihnila 2. svečko

Dobri dve leti je minilo od otvoritve Srečne hiše v Lukovici in v četrtek, 8. decembra 2016, je ekipa Srečne hiše v sodelovanju z Osnovno šolo Janka Kersnika Brdo in podružničnima šolama pripravila pravi mali otroški festival, s katerim smo počastili dosedanje dobrodelno delovanje Srečne hiše, ki deluje v prvi vrsti v prid otrokom in mladostnikom iz rejniških in socialno ogroženih družin.


1  Torta Cateringa Borbona
Še tako nizke zimske temperature ne bi pregnale približno dvestoterice dobro razpoloženih obiskovalcev, ki so se zbrali ob 18. uri pred Srečno hišo, da bi si ogledali plesne in glasbene nastope najmlajših. Pod taktirko Jasne Malkoč in Jane Kovič z OŠ Janka Kersnika Brdo so nastopili učenci 1. in 2. triade OŠ Janka Kersnika pa učenci Podružnične šole Krašnja in Podružnične šole Blagovica ter Mladinskega pevskega zbora Ciklamen. Po nastopih malih zvezdic pa so mikrofone prevzeli še Vili Resnik, kot glasbeno presenečenje dogodka, ter energične članice Ansambla Skrivnost, ki so tudi ambasadorke naše Srečne hiše.

2  Pogostitev z domačimi piškoti in krofki Moj fr
Poleg zabave nam je Ta veseli dan prinesel tudi velika spoznanja, kot so, da je prijateljstvo nekaj najpomembnejšega v življenju, saj – kot so skozi 'rap deklamacijo' z naslovom KAJ JE POMEMBNO? povedali otroci iz Krašnje – ni pomembno, kakšnega spola ali rase je nekdo, ampak je pomembno, da nam je kot ljudem mar za druge ljudi. Slišali smo tudi, da je znanje potrebno deliti, dekleta iz šolskega dobrodelnega krožka pa so vsem skupaj dokazala, kako lahko delimo tudi materialne stvari, kot so šolske potrebščine, igrače pa tudi sladkarije v tem prednovoletnem času; otroci iz Lukovice so namreč Srečni hiši predali zajeten kup zbranih stvari za otroke iz socialno šibkejših okolij.

3  Otroški bazar z izdelki, ki so jih pripravili
In prav to je tisto, kar v Srečni hiši počnemo – učencem pomagamo z brezplačno učno pomočjo, torej delimo znanje, ter pomagamo tistim, ki to najbolj potrebujejo, oz. si to tudi najbolj zaslužijo, s tem pa po dveh letih svojega delovanja še bolj zavzeto sledimo našemu sloganu, ki se glasi: »Lokalno veselje za globalno srečo«.

4    in prispevala društva, kot je KUD Frana Ma
Kot je ustanoviteljica Srečne hiše Alenka Žumbar Klopčič povedala že pred dvema letoma, v Srečni hiši namreč verjamemo, da lahko le zdravo misleč in zadovoljen ter pozitivno naravnan posameznik sokreira boljšo družbo in s tem svet.

5    prostovoljni prispevki za izdelke pa so ro
In ker je za velikimi načeli treba ne le stati, ampak zelo aktivno delati, je ekipa Srečne hiše z Arnelo Dacić, Špelo Kraševec in Ajdo Žumbar že isti večer pripravila štiri računalnike (donacija društva Vez-je), ki jih je naslednje jutro prevzela socialna delavka z mariborskega centra za socialno delo za socialno ogrožene družine tamkajšnjega območja, še ena članica Srečne hiše Ana Vučina Vršnak pa je z možem Juretom takoj odpeljala tudi zbrane stvari, ki so jih prinesli z OŠ Janka Kersnika Brdo, predala pa jih bosta mariborskemu materinskemu domu.

6  Torbice Tashka imajo tudi dober namen  del sr
V istem tednu, ko smo se poveselili ob Tem veselem dnevu, je Srečna hiša izvedla tudi nakazilo v višini 200 EUR mladostniku iz rejništva, ki je ravno opravil vozniški izpit (z namenom, da mu pomaga pokriti stroške izpita), oddala zbran odpadni papir, od katerega izkupiček gre društvu Luč upanja za indijske otroke, nakupila trendi zimske kape s slušalkami za poslušanje glasbe za 30 mladostnikov iz rejništva, ki se bodo 'novoletno poveselili' v Srečni hiši že to soboto, 10. decembra, in zbrala nekaj stvari, kot so super trendi športna oblačila Picture (donacija podjetja G&D), s katerimi bo še v prihodnjem tednu razveselila nekaj otrok iz ljubljanskega Mladinskega doma Malči Beličeve, pa finančnih sredstev, s katerimi je in še bo pokrila tako stroške nakupov nekaterih daril kot tudi plačila lastne celoletne najemnine.

7  Otrok se skriva v vsakem od nas  morda so šle
Za finančne donacije se na tem mestu zahvaljujemo družbeno odgovorni družbi Plinovodi, Rotary klubu Ljubljana Julija, Rotary klubu Zgornji Brnik, številnim posameznikom, ki so namesto za novoletna praznovanja finančne prispevke namenili za delo Srečne hiše, ter Cateringu Borbona, ki nam je pripravilo najslastnejšo čokoladno torto, pa seveda našemu najzvestejšemu podporniku, podjetju Vantim, ki nam je za Ta veseli dan namenilo kar tristo božanskih krofkov (vsi so šli kot za med!) in poskrbelo za sobotno pogostitev mladostnikov iz rejništva.

8  Dekleta iz Ansambla Skrivnost, ki so tudi amba
Pa naj še kdo reče, da sveta ni mogoče spreminjati na bolje! :)


O praznovanju 2. rojstnega dne pa tudi na portalu Moja občina.
9  Skrivnostnice v glasbeni akciji
10  Z otroki sta se veselila tudi prikupna Hišek
11  Brez Božične noči Vilija Resnika res ni šlo
12  Najbolj so pa zimski večer ogrele najmlajše z
13  Ana, Ajda in Alenka iz Srečne hiše Manjkata
Aleksander Bohinc iz Cateringa Borbona, kjer so pripravili Srečni hiši rojstnodnevno torto, in njegova Špela iz ljubljanskega Rotary kluba Julija