Lokalno veselje za globalno srečo!

Veseli december v Srečni hiši – prava mala rock zabava in domišljijske urice!

Po tem, ko smo v petek, 19. decembra, ob podpori glasbenice in ambasadorke Srečne hiše Urške Majdič v hiši gostili mladostnike iz rejniških družin, ki so bili deležni inspiracijskega treninga za krepitev samozavesti z briljantnim Mihaelom Žmaharjem, smo v soboto, 20. decembra, z Dašo Trampuš in Rokom Tomšičem iz MetalSteel benda spoznavali različne kitare in bobnali. December tako v Srečni hiši sklepamo v decembrsko pozitivnih ritmih in tonih, decembrske počitnice pa bomo zapolnili z domišljijskimi in pravljičnimi uricami.


Mihael Žmahar je trener samozavesti celostnega pristopa in avtor ter izvajalec priljubljenih delavnic - Samozavesten mulc, Speča kraljica - za samozavestno žensko, Matrica uspeha in druge. V delavnicah prepleta različne vidike motivacije, pozitivne samopodobe, odnosov, komunikacije, celo duhovni vidik. Njegove stranke so mu nadele naziv "genij coachinga", na njegovo delo pa prisega tudi glasbenica Urška Majdič, ki je obenem tudi ambasadorka naše Srečne hiše. Prav ob njeni podpori je Mihael v Srečni hiši ponudil inspiracijski trening za krepitev samozavesti skoraj tridesetim mladostnikom, ki živijo v rejniških družinah na območju Lukovice, treningu pa se je z zanimanjem pridružila tudi njegova soproga, priljubljena pisateljica in duhovna motivatorka Christy Žmahar, ki se je prav tako odločila podpreti delovanje Srečne hiše.

Po treningu so se mladostniki pozabavali v hiši še ob družabnih igrah in dobrotah Moj Frosti, izdatno pa smo jih lahko obdarili zahvaljujoč podpori podpornikov – podjetja Vantim, avtokleparske delavnice J-Condor in Modre zavarovalnice. Mladostniki so domov poleg ličnih paketkov Modre zavarovalnice z vsem potrebnim za peko prazničnih muffinov odnesli še vrečke Srečne hiše, v katerih se je skrivala čokolada z navdihujočim sporočilom in MP3 predvajalniki, za dekleta pa še lepotni pilingi, ki so jih izdelale dame na decembrski delavnici izdelovanja naravne kozmetike s Tinkaro Rozina (VEČ).

Glasbeno druzenje z MetalSteel bendom, 20 12 2014
V soboto, 20. decembra, pa smo v Srečni hiši dopoldanske urice preživeli ob zvoku kitar in igranju bobnov, v rockovski svet pa sta nas popeljala Daša Trampuš in Rok Tomšič iz MetalSteelbenda.

V tednu, ki je pred nami in ga bodo obarvali decembrski prazniki, pa bomo v Srečni hiši druženje obogatili še s tematskimi, čisto domišljijskimi in pravljičnimi, uricami. Za razliko od običajnega delovnika hiše, ki je odprta od 14. ure dalje, saj so prej otroci še v vrtcu in šoli, bo v tem času Srečna hiša odprta med 10. in 17. uro.

Vabljeni k obisku! Poleg zabave najmlajših lahko poskrbimo tudi za vaša novoletna darila – z nakupom v naši ART trgovinici boste lahko namreč najbližjim namenili zares odgovorna darila, saj 30 odstotkov vsega izkupička ostane Srečni hiši, ta pa bo sredstva v sklopu svojih odgovornih projektov še naprej usmerjala v pomoč otrokom iz socialno ogroženih in rejniških družin.

Že v januarju sledi tudi predstavitev reportažne knjige Od Lizbone do Montreala in San Diega – z dobrim namenom, ki predstavlja prvi dobrodelni projekt izpeljan pod okriljem Srečne hiše, nadalje pa tudi predstavitev otroške slikanice Deset ekozgodbic za lahko noč avtorice Irme Jančar in šestih domačih ilustratorjev.

Nosilec projekta Srečna hiša je sicer podjetje Eko knjiga, ki dokazuje, da je mogoče podjetništvo usmerjati tudi v odgovorne projekte.

Zanimivi smo tudi medijem: Smrklja.si, Mojaleta.si in Si21 (VEČ) ...