Lokalno veselje za globalno srečo!

Pozitivni februar in pozdravljen marec v Srečni hiši!

Po tem, ko smo na Valentinovo-pustno soboto v Srečni hiši, v družbi naše ambasadorke Urške Majdič prisluhnili napeti zgodbici o treh čarovnicah, ki so začarale bližnje Gradiško jezero, smo si izmislili in zapisali čisto svojo domišljijsko zgodbico. Vse to seveda ob srkanju dišečega čarapina, ki ga obožujejo tudi čarovnice, in ob sladkanju s krofki Moj Frosti. – Pozitivni februar pa se je v Srečni hiši še nadaljeval, saj smo poskrbeli tudi za svojo – zunanjo in notranjo – lepoto, obenem pa poskrbeli še za nekaj dobrih del, s čimer krepimo vlogo Srečne hiše v širšem okolju. Pozitivna nadaljevanja sledijo v pomladnem marcu, ko se bomo med drugim družili z legendarnima Jurijem Součkom in Palčkom Smukom!


DSC 0001
Medtem, ko so na valentinovo–pustno soboto najmlajši v Srečni hiši uživali v srkanju čarobnega čarapina z našo ambasadorko - ups, dobro vilo, sicer pa glasbenico in radijko! – Urško Majdič in si z njo izmislili čisto svojo zgodbico o zlobnem Van Hlodu, prijaznem Pingu Jožetu in še prijaznejši risi Lučki pa o malem Mihi in Medu Puju (ime mu je Medo in piše se Pu), so starejši lahko uživali v terapevtskih zvokih gongov ljubezni s Petro Trtnik, izdelovanju naravne kozmetike s Tinkaro Rozina, zadnji dan najkrajšega meseca v letu pa še v spoznavanju samih sebe s specializantko psihoterapije Ireno Štamfelj in grafologinjo Bilko Demšar.

Gong2
Za svojo celovito lepoto pa v Srečni hiši skrbimo tudi s plemenitimi gestami, kot je denimo zbiranje oblačil, igrač in opreme za azilni dom, kamor bomo bogat kup zbranih stvari odpeljali v prvem marčevskem tednu. Vseskozi pa podarjamo potrebno opremo otrokom in socialno ogroženih in rejniških družin ter nudimo brezplačno učno pomoč šolarjem z območja Lukovice.


naslovnica smuk
V marcu pa sledijo Zeleni prstki (vrtičkanje) z Jernejo Pavček za najmlajše, Darfur s podpornikom Toma Križnarja Klemnom Miheličem, predavanje o (ne)plodnosti s Petro Trtnik, osnove retorike z urednico Eko knjige in ustanoviteljico Srečne hiše Alenko Žumbar Klopčič, predavanje »Čarobna energija« z Barbaro Mihelčič, ki bo vodila tudi sprostitveni večer za mamice ob Materinskem dnevu, pisane risarije z ilustratorkama Nino Meglič in Ajdo Erznožnik, ki sta z ilustracijami opremili tudi Srečno hišo, otrokom pa bomo pomagali premagati strah pred zdravniki in jim približali zdravniški poklic z dogodkom »Zdravniki so kul!«. Ne nazadnje bomo v sodelovanju z založbo Ocean pripravili tudi kulturno čajanko z Jurijem Součkom, ki nam bo kot prevajalec Palčka Smuka prebral nekaj poglavij iz te nove slikanice, ki je odslej na voljo tudi v slovenščini.

Ne zamudite torej dogajanja v Srečni hiši v marcu! VEČ