Lokalno veselje za globalno srečo!

banner 1

Srečna hiša

Srečna hiša je projekt Zavoda Modri svet za mlade in podjetja Eko knjiga, katerega namen je z družabnimi dogodki in odgovornimi projekti ter dejavnostmi pokazati, kako lahko z lokalnim veseljem spodbudimo globalno srečo - predvsem med otroci. Glavni cilj Srečne hiše je tako doseči lokalno veselje za globalno srečo. - Srečna hiša se nahaja nad kavarno Mia, v objektu Avto Kveder (poleg pošte), v Lukovici pri Domžalah, takoj ob izvozu z avtoceste. Hiša je odprta med tednom od 6.00 do 22.00 oz. v času obratovanja kavarne, učna pomoč pa je na voljo od 14.00 do 19.00. Ob sobotah imamo odprto od 8.00 do 22.00 oz. prav tako v času obratovanja kavarne, mi pa smo v hiši prisotni od 10.00 do 13.00 oz. če imamo dogodke, seveda dlje. Hišo lahko obiščete tudi ob nedeljah, od 8.00 do 13.00, ko obratuje kavarna. Po dogovoru smo v hiši na voljo tudi izven uradnega delovnika (rojstnodnevne zabave, dodatna učna pomoč ...). - KONTAKT: 031 748 042 in 031 673 236 (Ajda in Alenka)


srecna hisa otvoritev63
Ustanovitelji Srečne hiše so Alenka Žumbar Klopčič in Matic ter Špela Pošebal, projekt pa je v osnovi z ureditvijo prostora po simbolni ceni najema podprl lastnik Avta Kveder Marjan Kveder (vsi skupaj na sliki, z malim Lovrom Pošebalom na čelu). Alenka kot nemirna duša, ki ji ne da miru, da so v svetu tako nesprejemljivo velike razlike med ljudmi, in Matic ter Špela, ki sta svojo odgovorno zgodbo začela že s projektom gradnje hišk Hutko. Ustanoviteljem je skupno to, da z veseljem usmerjajo svojo ustvarjalnost v otroški svet – da bi bili otroci čim dlje otroci in predvsem, da bi bilo to omogočeno vsem otrokom sveta. In ker je nekje treba začeti, so Alenka in zakonca Pošebal začeli v lokalnem okolju. Projekti in dejavnosti Srečne hiše bodo segali iz lokalnega v globalno z vero, da se bo tudi lokalnemu povrnilo globalno. Odpiranje obzorij, povezovanje različnih svetov na skupnem planetu, pomoč pomoči potrebnim – vse to in še več obeta Srečna hiša, ki stoji v Lukovici pri Domžalah (takoj ob izvozu z avtoceste; Obrtniška 1, objekt Avto Kveder).

Oglejte si kratek filmček z otvoritve Srečne hiše.
srecna hisa otvoritev75
V njej najdete ART trgovinico z izdelki domačih ustvarjalcev in rokodelcev, pri čemer gre čisto od vsakega prodanega izdelka najmanj deset odstotkov zneska v dobrodelne namene – v največji meri neposredno socialno ogroženim otrokom prek Centra za socialno delo Domžale. Srečno hišo lahko obiščete tudi za različne odgovorne dogodke, ki se bodo v njej odvijali, od predstavitve knjig, Tashkinih čajank, stand-upa ali Zelenih prstkov za otroke … – ali pa kar tako, ker se vaš malček želi poigrati v naravnost fantastični otroški igralnici, ki smo ji namenili več kot sto kvadratnih metrov, Matic in Špela pa sta jo s Hutkovim znanjem opremila z otroškimi rekviziti, ki prav tako nosijo svetovljansko sporočilo.

srecna hisa otvoritev7
Da je bilo to mogoče, je levji delež pri opremljanju priložila edinstvena domača ilustratorka Nina Meglič. Izjemno pomemben del Srečne hiše je tudi učni prostor, ki ga lahko učenci in dijaki uporabijo med tednom med 13. in 19. uro in med vikendi med 10. in 13. uro, v njem pa je poleg edinstvenega kartonastega pohištva podjetja MSK tudi računalniška oprema. In kar je še pomembneje – v Srečni hiši je vselej nekdo, ki lahko otrokom in mladim pri učenju pomaga, torej jim je na voljo tudi učna pomoč.

srecna hisa otvoritev39


srecna hisa otvoritev13
Iz Srečne hiše bo tako vselej in vedno vsak – mali in veliki – obiskovalec izstopil srečnejši. Eden zato, ker je kupil nekaj lepega, s tem pa prispeval tudi v dobrodelni sklad hiše, drugi pa zato, ker je s seboj odnesel kanček novega znanja ali delček prijazne pomoči – bodisi gmotne (prek CSD Domžale) bodisi osnovne človeške, kot sta posluh in naklonjenost, bodisi pa kar velike prijateljske, na kar pa stavimo najbolj. Tudi zato, ker smo Srečno hišo postavili na izjemno toplih temeljih – prostor nam je po simbolni ceni oddala družina Kveder, na čelu z očetom Marjanom, ki je tudi lastnik objekta Avto Kveder, v kavarni Mia (ime nosi po Marjanovi ženi), ki je pod Srečno hišo, pa ob odgovornih dogodkih ponujajo tudi dobrodelno kavico, pri kateri gre polovička evrskega kovanca v dobrodelni sklad Srečne hiše. Na Alenkino zamisel o sami hiši je tudi Matic takoj začel razmišljati o presežkih v opremljanju prostora in tudi Nina se je v celotno zgodbo vključila brez finančnih pričakovanj. Tako kot je brez kakršnihkoli pričakovanj od naših obiskovalcev celotna ekipa Srečne hiše – naša ena in edina želja ter poslanstvo je osrečiti.

Želite svoj košček sveže sreče? Pridite ponjo!


srecna hisa otvoritev21
Prostor v Srečni hiši je mogoče najeti tudi za rojstnodnevne zabave. Več informacij na 031 748 042, #EM#696f646c447674626b676b63657e6f216378#EM#.


zemljevidek